Havearbejde er en fantastisk måde at komme udenfor, nyde den friske luft og få dit hjem til at se smukt ud. Men det kan også indebære en masse arbejde! Hvis du leder efter måder at gøre din haveoplevelse mere miljøvenlig og naturlig på, er dette blogindlæg noget for dig. Vi vil dække nogle tips til, hvordan du kan holde din have så miljøvenlig som muligt, mens du stadig kan nyde al dens skønhed. 

Økologiske pesticider og gødning 

Brug af økologiske pesticider og gødning (Se GroGreen) i din have er en nem måde at reducere dens miljøpåvirkning på. Økologiske pesticider er fremstillet af naturlige ingredienser som neemolie, hvidløg og andre plantebaserede olier, der er effektive til at bekæmpe skadedyr uden at skade miljøet eller det nærliggende dyreliv. Økologiske gødningsstoffer tilfører dine planter vigtige næringsstoffer uden at udvaskning af skadelige kemikalier i jorden finder sted. Mange organiske gødninger er fremstillet af dyreaffald eller plantematerialer som kompost – begge er vedvarende ressourcer, der bidrager til at skabe sund jord til dine planter. 

Genanvendelige haveredskaber 

Det er nemt at lade sig rive med, når man køber haveredskaber, men det er vigtigt at være opmærksom på, hvad du køber. Kig efter produkter, der kan genbruges eller genanvendes, i stedet for at købe engangsplastikprodukter, der sandsynligvis ender på lossepladsen efter blot én gangs brug. Hvis du investerer i kvalitetsredskaber som f.eks. vandkander, murskeer og beskæresakse, vil du sikre, at de holder længere og sparer penge i det lange løb. Desuden reducerer investering i genbrugsartikler mængden af affald fra engangsplastprodukter, som findes i de fleste haveforretninger.  

Gå indfødte med planter 

At vælge hjemmehørende planter frem for ikke-hjemmehørende arter er en anden god måde at holde din have naturlig og miljøvenlig på. Indfødte planter har med tiden tilpasset sig deres lokale klimaforhold, så de kræver mindre vedligeholdelse end ikke-hjemmehørende arter, samtidig med at de stadig giver fødekilder til fugle, sommerfugle og andre nyttige insekter i området. De er også mere modstandsdygtige over for sygdomme sammenlignet med ikke-hjemmehørende planter, så du behøver ikke at bekymre dig om at bruge kemiske behandlinger på dem så ofte – hvilket er med til at reducere miljøforurening fra afstrømningsvand, der indeholder disse kemikalier.  

Write A Comment