Et eller andet sted hører trapper med til en altan eller balkon – som en slags brandtrappe, så man har en mulighed for at komme ud hvis der går brand i en etageejendom hvor der er altaner eller balkoner. Så ved jeg godt at det ikke ser så smart ud med en trappe ned fra en balkon, men måske man kunne lave et fedt design, der kunne opfylde dette behov.
Jeg selv har en metal trappe fra min altan, så jeg kan komme ned den vej også, det er faktisk ret så smart, for ud over det er en form for brandtrappe, så er de også en ekstra opgang til lejligheden.
Nu findes der et hav af forskellige Altaner og balkoner og de byggemestre der gør sig i ejendomme hvor de har Altaner eller balkoner, gør sig virkelig umage med at finde lige den Altan eller balkon der passer til de lejlighedstyper de er ved at bygge. Nogle steder vælger man at få sat altaner op af metal, og så kan beboerne selv sætte en slags læ hegn op efterfølgende, mens andre så vælger at få sat glasværn i i stedet for. Jeg tænker jo, at det er helhedsudtrykket, der gør hvilken altan eller balkon byggemesteren eller arkitekten vælger der skal være.
Jeg syntes selv der findes rigtig mange smarte altaner og balkoner i diverse lejligheder som jeg har set, og ikke bare de almindelige firkantede – men sådanne nogle som er store og trekantede med glasværn. Så mulighederne er mange, men desværre vælger man som lejer eller køber af en lejlighed i et boligkompleks ikke selv hvilken altan eller balkon man vil have.

Det er så noget helt andet når man taler om indendørs trapper – for her har man som boligejer noget at skulle have sagt, og her kan man jo så vælge det der passer ind i ens smag – om det skal være en vindeltrappe eller vinkeltrappe, om det skal være i sort metal, træ eller stål – eller en blanding af tingene alt efter ens smag.

Comments are closed.