Det er ikke alle der bare kan gå ud og lave disse termografi målinger, det kræver en særlig uddannelse eller kursus, hvor man så får sig et bevis på at man er certificeret til at gøre det. Det gør selvfølgelig at vi andre, kan være sikre på, at når vi bestiller en montør ud til at udføre en termografi af huset, at vi så også får det rigtige resultat og vejledning i hvad vi så skal gøre.
Et er så at få lavet Termografi af huset, og et andet er at få foretaget en El termografi – for her er det jo strøm vi taler om, og de strømledninger der tilfører huse, lejligheder og virksomheder strøm, skal jævnligt tjekkes for at sikre at der ikke er utætheder eller skader på diverse strøm spændinger eller strømme.
Jeg ville da nødigt være i en bygning, hvor el nettet er slidt eller at der kan forekomme en kortslutning fordi der er fugt eller andre ting der gør at der kommer udfald.
Jeg syntes det er dejligt at vide at de mennesker der skal foretage disse El termografi’ er også er ordentligt uddannet, så de ved hvad det er de har med at gøre – og når jeg har set en af disse termografi’ er af el-tavler, så er det det rene volapyk for mig.
Nu har jeg ikke selv fået foretaget en el termografi, men jeg har fået foretaget en termografi af mit hus, og i min optik må det være den samme fremgangsmåde, men at man så skal vide en hel masse omkring spændinger og strømme. Jeg kunne forestille mig at en elektriker ville have nemt ved at lære at anvende disse apparater og læse de resultater der kommer ud af det – men også har den viden der skal til for enten at reparere det der er i stykker, eller give vejledning i hvad det er der skal til.
Herudover skal de vel også lige vide en del omkring lovgivningen indenfor installationsområdet – så for mig giver det god mening at man skal på kursus og lære det før man anvender det.

Comments are closed.